Ga naar de inhoud

Is investeren in Bitcoins de juiste keuze voor jou?

bitcoin-koers

Er zijn gevallen geweest waarin onervaren personen die in bitcoins wilde investeren, veel geld hebben verloren. Dit gebeurde omdat ze niet wisten hoe de markt werkt en ook omdat ze zichzelf niet op de hoogte hielden van alle gebeurtenissen in de wereld. Deze mensen maakten de veelgemaakte fout door te denken dat het nieuws over bitcoins gewoon in de krant of op het lokale nieuwsnetwerk te lezen was. Ze zagen niet in hoe belangrijk het is om op de hoogte te zijn van alle belangrijke nieuwskanalen en netwerken, om zo sneller in te spelen op de markt. Kort gezegd betekent dit dat als je wilt weten hoe beleggen in bitcoins werkt, je goed geïnformeerd moet zijn over alle lopende zaken.

Waarom in Bitcoin investeren?

Dus waarom zou iemand geïnteresseerd zijn om in Bitcoin te investeren? De grootste reden is simpelweg omdat ze hun winst willen maximaliseren. Er zijn echter ook enkele nadelen aan verbonden. In het geval van een groot nieuwsevenement kun je bijvoorbeeld veel geld verliezen. Zoals onlangs rondom het nieuws dat een tweet van Elon Musk, hierbij wordt er snel verkocht en daalt de prijs. Het is dus belangrijk dat je niet wacht tot je het nieuws in de media ziet, maar dat je begrijpt dat het twitter account van belangrijke spelers volgen in je voordeel kan werken. Je moet daarna zelf de juiste conclusies trekken van het nieuws wat je ziet.

Nieuws beïnvloed op twee manieren de Bitcoin prijs

Dit komt omdat het nieuws de prijs van een valuta zal beïnvloeden. Dit kan de waarde van een asset, of valuta – of crypto zoals Bitcoin, verhogen of verlagen. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van nieuws voordat het nieuws is. Wanneer nieuws uitkomt zullen beleggers hierop beslissen om te kopen, wat doorgaands de prijs opdrijft, of verkopen, wat het aanbod doet stijgen en de prijs dus doet dalen. Je ziet nieuws vervolgens terug in de koers, zoals de Bitcoin koers. Dan heb je veel beleggers in crypto die veel naar de koers kijken. Ze houden de ups en downs van de markt in de gaten. Wanneer ze de markt bepaalde bewegingen zien maken, zullen ze daarop anticiperen. Hierdoor heeft het nieuws dus twee keer de prijs beïnvloed. Een keer vanuit het nieuws of Bitcoin zelf, en de andere keer door de Bitcoin koers waarop beleggers hun beslissingen maken. Er zijn veel voordelen en risico’s verbonden aan het beleggen in assets met een hoge volatiliteit. Je moet je oog op de bal houden.